Behúzós Horgászrend

Behúzós horgászrend

Horgászaink évi egyszeri 5000 Forint befizetésével horgászhatnak behúzós módszerrel.

(Bojli csaliként történő használata behúzós jegy váltása nélkül is engedélyezett, azonban e behúzós szabályzatban szereplő, bojlis horgászatnál használatos módszerek, engedmények - melyet alapból a Mezőlaki He. Házirend tilt – csak behúzós jegy váltása esetén alkalmazhatóak)

Szabályok:

1. Horgászni behúzós módszerrel 2 db nyeles készséggel lehet, botonként 1-1 db horoggal (Harcsahorgászatnál botonként 2-2 db horog).

2. Etetőhajó, elektromos csónakmotor használható.

3. Csónak használata engedélyezett, a törvényi előírásoknak megfelelően saját felelősségre. Csónakból történő etetés, fárasztás, behordás a csónakos és parti horgászok zavarása nélkül engedélyezett. Behordani maximum 100 méter távolságra lehet. A kiválasztott hely nem zavarhatja a csónakos horgászokat.

4. Az etetést csak dőlő bójával szabad megjelölni a horgászat végéig.

5. Etetett helyet a partra merőlegesen kell kijelölni. Etetni főtt vagy áztatással puhított szemes anyaggal, bojlival, pellettel lehet, maximum 2 kilogrammot.

6. Pontymatrac, bojlis merítő, pontyzsák, sebfertőtlenítő megléte alapfeltétel, használatuk kötelező!

7. Halakból terítéket képezni tilos! Behúzós módszerrel horgászó horgásztárs nem tarthat meg halat. Mérlegelés, fényképezés, fertőtlenítés után minden hal kíméletesen visszahelyezendő.

8. Engedélyváltáskor kell a horgásznak nyilatkoznia a módszer használatát illetően, ekkor a horgászokmányra bejegyzésre kerül.

9. Alkalmazása:

A behúzós módszerrel történő horgászatot kötelezően be kell jegyezni a Fogási Naplóba dátum, időpont megjelölésével. Este18 órától reggel 6 óráig a módszer megváltoztatására nincs mód. A behúzós módszer befejezése után 8 óra elteltével horgászhat más módszerrel békés halra a horgász.

A módszer megváltoztatásának módja:

  • a behúzós horgászat befejezésének rögzítése a Fogási Naplóba.
  • mobil bóják felszedése
  • csónak kikötőbe vitele, vagy stéghez lekötése
  • ettől kezdve a behordás bárminemű módszerrel tilos!

10. Az év folyamán legnagyobb pontyot bojlis módszerrel kifogó horgász, ha a fogást egy tanú plusz ellenőr vagy vezetőségi tag leigazolja, a következő évben ingyen kapja a területi engedélyt.

11. A behúzós horgászaton kívüli időszakra az egyesületi Házirend érvényes.

12. Az ellenőrök szúrópróbaszerűen ellenőrzik mind a bejegyzéseket, mind a szükséges eszközöket!

Megjegyzés: a fenti szabályok közül a következő pontok vonatkoznak azokra a harcsára horgászó horgászokra, akik a behúzós módszert választják: 1, 2; 3, 8; 11. A megfogott méretes harcsa elvihető a szabályos keretek között.