Behúzós Horgászrend

BOJLIS BEHÚZÓS HORGÁSZREND

Tagjaink évi egyszeri 5000 Forint befizetésével horgászhatnak bojlis behúzós módszerrel.

Szabályok:

1. Horgászni bojlis behúzós módszerrel 2 db nyeles készséggel lehet, botonként 1-1 db horoggal.

2. Etetőhajó, elektromos csónakmotor használható. Csak olyan etetőhajó használható, amely a halradar funkciót nem tartalmazza, vagy az kikapcsolható.

3. Csónak használata engedélyezett, a törvényi előírásoknak megfelelően saját felelősségre. A csónakból történő etetés, fárasztás, behúzás a csónakos és parti horgászok zavarása nélkül engedélyezett. Behúzni maximum 100 méter távolságra lehet, de amennyiben a szemközti nádfal ettől közelebb van, akkor legfeljebb az attól visszafele számított 20 méter távolságig szabad, és a nádasba tilos. A horgászzsinór megtörése szintén tilos. A kiválasztott hely nem zavarhatja a csónakos horgászokat.

4. Az etetést csak dőlő bójával szabad megjelölni. A tagok bójája a vízben maradhat, a napijegyes horgász a horgászat befejeztével köteles azt kivenni.

5. Etetett helyet a partra merőlegesen kell kijelölni. Etetni főtt vagy áztatással puhított szemes anyaggal, bojlival, pellettel lehet, maximum 5 kilogrammot.

6. Horogszabadító matrac, nagyméretű merítőszák, sebfertőtlenítő szer megléte alapfeltétel, használatuk kötelező!

7. Halakból terítéket képezni tilos! A bojlis behúzós módszerrel horgászó horgásztárs nem tarthat meg halat. Mérlegelés, fényképezés, fertőtlenítés után minden hal kíméletesen visszahelyezendő.

8. Engedélyváltáskor kell a horgásznak nyilatkoznia a behúzós módszer használatát illetően, ekkor a horgászokmányra bejegyzésre kerül.

9. Alkalmazása:

A bojlis behúzós módszerrel történő horgászatot kötelezően be kell jegyezni a Fogási Naplóba dátum, időpont megjelölésével. Este 18 órától reggel 6 óráig a behúzós módszer megváltoztatására nincs mód, a horgász nem válthat át „nem behúzós”, hagyományos horgászati módszerre. A behúzós módszer befejezése után 8 óra időtartam elteltével horgászhat más, „nem behúzós”, hagyományos módszerrel a horgász.

A módszer megváltoztatásának módja:

  • a behúzós horgászat befejezésének rögzítése a Fogási Naplóban.
  • mobil bóják vízből való kivétele (tagokra nem érvényes)
  • csónak kikötőbe vitele, vagy stéghez lekötése
  • kötelező 8 órás időtartam letelte
  • a behúzós horgászat befejezésének rögzítése után a behúzás bárminemű módszerrel tilos!

10. Az év folyamán a legnagyobb pontyot bojlis módszerrel kifogó horgász, ha a fogást egy tanú plusz ellenőr vagy vezetőségi tag leigazolja, a következő évben ingyen kapja a területi engedélyt.

11. A behúzós horgászaton kívüli időszakra az egyesületi Házirend érvényes.

12. Az ellenőrök szúrópróbaszerűen ellenőrzik mind a bejegyzéseket, mind a szükséges eszközöket!

 

Megjegyzés: bojli csaliként történő használata behúzós jegy váltása nélkül is engedélyezett, azonban e behúzós szabályzatban szereplő, bojlis horgászatnál használatos módszerek, engedmények - melyet alapból a Mezőlaki He. Házirend tilt – csak behúzós jegy váltása esetén alkalmazhatóak.

 


 

HARCSÁS BEHORDÓS HORGÁSZREND

Tagjaink évi egyszeri 5000 Forint befizetésével horgászhatnak harcsás behordós módszerrel.

Szabályok:

1. Horgászni harcsás behordós módszerrel 2 db nyeles készséggel lehet, botonként 2-2 db horoggal.

2. Etetőhajó, elektromos csónakmotor használható. Csak olyan etetőhajó használható, amely a halradar funkciót nem tartalmazza, vagy az kikapcsolható.

3. Csónak használata engedélyezett, a törvényi előírásoknak megfelelően saját felelősségre. A csónakból történő etetés, fárasztás, behordás a csónakos és parti horgászok zavarása nélkül engedélyezett. Behordani maximum 100 méter távolságra lehet, de amennyiben a szemközti nádfal ettől közelebb van, akkor legfeljebb az attól visszafele számított 20 méter távolságig szabad, és a nádasba tilos. A horgászzsinór megtörése szintén tilos. A kiválasztott hely nem zavarhatja a csónakos horgászokat.

4. Aki harcsázásra a „bójás, szakítózsinóros” módszert alkalmazza, a horgászat befejezését követően a használt eszközök vízből történő kivétele kötelező, beleértve a bója egy helyben való rögzítéséhez használt nagyméretű nehezéket is, a vízben semmi nem maradhat.

5. A harcsára történő horgászat során a partra merőlegesen szabad csak behúzni.

6. A várható hal méretének megfelelő horogszabadító matrac, sebfertőtlenítő szer megléte alapfeltétel, használatuk kötelező!

7. A harcsára történő behordós horgászat során a kifogott ragadozó halakat a He. Házirend szabályainak megfelelően a horgász megtarthatja.

8. Engedélyváltáskor kell a horgásznak nyilatkoznia a behordós módszer használatát illetően, ekkor a horgászokmányra bejegyzésre kerül.

9. Alkalmazása:

A harcsára történő behordós módszerrel történő horgászatot kötelezően be kell jegyezni a Fogási Naplóba dátum, időpont megjelölésével. Este 18 órától reggel 6 óráig a behordós módszer megváltoztatására nincs mód, a horgász nem válthat át „nem behordós”, hagyományos horgászati módszerre. A behordós módszer befejezése után 8 óra időtartam elteltével horgászhat más, „nem behordós”, hagyományos módszerrel a horgász.

A módszer megváltoztatásának módja:

  • a behordós horgászat befejezésének rögzítése a Fogási Naplóban.
  • a horgászat során vízben használt eszközök (pl. bója, rögzítő súly) vízből való kivétele
  • csónak kikötőbe vitele, vagy stéghez lekötése
  • kötelező 8 órás időtartam letelte
  • a behordós horgászat befejezésének rögzítése után a behordás bárminemű módszerrel tilos!

10. Aki 10 kg feletti rablóhalat fog és ezt egy vezetőségi tag leigazolja, a következő évben ingyen kapja a területi engedélyt. Harcsa esetében ez a haltömeg 20 kilogramm.

11. A behordós horgászaton kívüli időszakra az egyesületi Házirend érvényes.

12. Az ellenőrök szúrópróbaszerűen ellenőrzik mind a bejegyzéseket, mind a szükséges eszközöket!